Az építőmesteri szerkezeti szakértő az az ember, akivel a leendő vásárlónak először kellene megnézni a kiszemelt épületet, lakást.

Egy építményben több, egyszerre jelenlévő hiba is lehet, amelyet a gyakorlatlan vásárló nem biztos, hogy még a szerződéskötést megelőzően észrevesz. Lehetnek olyan tervezési hibák, amik rögtön nem tudatosulnak, és lehetnek kivitelezési hibák, amelyeket érdemesebb vásárlás előtt észrevenni.

Elfordulhat az is, hogy a vásárló elképzelését az átalakítás tekintetében csak nagy költség ráfordítással, vagy egyáltalán nem lehet megvalósítani, vagy csak kompromisszumokkal, amelyekkel  használhatóságában szenved csorbát, így a vevőt csalódás éri.  Hallottam olyan esetről, hogy a vevő örömmel látta, hogy frissen van felújítva az ingatlan kívül és belül, de becsapva érezte magát, amikor kiderült, hogy erősen vizesedik a frissen lefestett fal.

Ezeket a hibákat, hiányosságokat érdemes egy szakember szaktudását felhasználva, az egyes hibák elhárítási költségeinek töredékéért elkerülni, és segítségével olyan épületet vásárolni, amelyek kisebb ráfordítással használhatóak a megfelelő célokra.

u_4050b04c_zps9c49c285